fbpx
Kako kombinirati boje

Kako kombinirati boje u odijevanju

Boje su jako važan segment u odijevanju, te su uz uzorke prvo što ćete zamijetiti na odjeći. Također, treba uzeti u obzir i kvalitetu materijala koja pojačava ili umanjuje kvalitetu boje. Neki ljudi imaju urođeni talent kombiniranja boja, to rade po intuiciji i skoro nikada ne griješe, dok većina ipak nema hrabrosti te igraju na sigurno klasičnim kombinacijama boja.

Donosimo vam nekoliko zlatnih pravila u kombiniranju boja:

 

Jedna dominantna boja

U ovom slučaju, imajte jednu odabranu boju oko koje gradite ostatak stylinga. Ta boja neka bude dominantna u vašoj kombinaciji a nju onda nadogradite neutralnijim bojama.

Kako kombinirati boje

Monokromatski

Korištenje jedne boje u cjelokupnom outfitu. Bitno je obratiti pozornost na materijale kako s obzirom da se radi o jednoj boji cijela kombinacija ne bi bila jednolična.

Monokromatski outfit

Eklektične kombinacije boja

Jedna od primjera može biti i crveno-roza kombinacija koja, ako ju nosite samovjereno, može biti pun pogodak te vas izdvojiti iz mase.

Rozo-crvene kombinacije

Kombinacija uzoraka

Bitno je da bazna boja u oba uzorka bude ista, ali u tom slučaju ograničite se samo na dodatne dvije boje.

Kombinacija uzoraka

Naglasak na modnim dodacima

Cjelokupni outfit trebao bi biti neutralnijih boja, a modne dodatke poput torbi, remena, marama, nakita ili cipela odaberite u jačim bojama.

Modni dodatak

Pravilo 3 boje

U slučaju da ste nesigurni u odabir i kombinaciju boja, držite se maksimalno 3 boje u cjelokupnom outfitu.

Kombinacija boja

Vaš odabir boja u svakom slučaju trebao bi ovisiti i o prigodi, tako da u formalnim poslovnim kombinacijama trebaju prevladavati neutralnije boje, dok u svakodnevnim casual kombinacijama budite hrabre i samouvjerene u kombiniraju boja i uzoraka.

 

Fotografije preuzete s Pinteresta