fbpx
Ženska i muška moda

Jesu li muškarci dostigli žene u modnom izričaju?

Opće je poznato da je moda ženama ekvivalent onoga sto nogomet predstavlja muškarcima, najvažnija sporedna stvar na svijetu. No, ne možemo ne primijetiti kako i muškarci u zadnje vrijeme posvećuju veću pažnju svojim modnim kombinacijama. Danas je odjeća jedan od oblika komunikacije vlastite osobnosti i stavova, društvo se opustilo i svi su postali slobodniji i samouvjereniji po pitanju mode.

Uz lakšu dostupnost high street i high end modnih brendova, žene imaju veće mogućnosti upustiti se u modnu igru slažući svoje savršene outfite. Postale su slobodnije, hrabrije te sa više samopouzdanja kombiniraju “nespojive” komade. Isto tako pametnijom kupovinom kvalitetnih bazičnih komada poput dobrih traperica, kaputa, sakoa ili bijele košulje, na pola su puta da svoju kombinaciju dovedu do savršenstva nadopunjavajući je modnim dodacima ovisno o prigodi.

Muškarci su i dalje vjerni provjerenom, klasičnom stilu oblačenja iako postoji manja skupina onih odvažnih koji modu doživljavaju kao igru i spremni su napraviti modni iskorak od uobičajenog. Takve smjele kombinacije najčešće se mogu vidjeti na ulicama svjetskih modnih metropola te u vrijeme održavanja fashion weekova i modnih sajmova poput poznatog Pitti Uomo u Italiji.

Većini žena moda je igra i hobi kojoj posvećuju veliku pažnju, ali isto ne trebamo zaboraviti da se i sve veći broj muškaraca trudi barem malo začiniti svoje kombinacije – bilo to zanimljivom obućom ili u zadnje vrijeme popularnoj kombinaciji čarapa u boji na kontrastnu boju odijela.